GAJENJE PARADAJZA PDF

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: Mikamuro Zulkilmaran
Country: Slovenia
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 27 September 2013
Pages: 482
PDF File Size: 14.44 Mb
ePub File Size: 14.30 Mb
ISBN: 320-9-39302-326-7
Downloads: 97123
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shakakree

Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudi-rana folija, na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine.

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Liniju je profitabilno postaviti u kraju sa intenzivnim gajenjem krastavaca. Tehnoloski proces sastoji se od: Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 – vlasnistvopreduzetnika Broj radnika 1 Ulaganje kapitala Pekara sa sopstvenom prodavnicom. Osim toga, treba brinuti o kvalitetu i dizajnu ambalaze kao i pakovanju.

Plod je tezak g i sadrzi komora. Od vise vrsta paprika izdvajamo: Gajenje patlidzana u plasteniku Plodovi imaju glatku povrsinu, tamnoplave su boje, optimalne tezine g. Kriticni elementi programa su: Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudirana folija, na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine.

  ATLAS FYZIOLOGIE LOVKA PDF

Postupak se sastoji od: Narocito preporucujemo sortu Ajadz za prodaju na pijaci, ali i za industrijsku preradu. Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora m2 objekat m2 Broj radnika 5 K, 5 PK Ulaganje kapitala Moguca je demontaza i prenosenje na drugu lokaciju. Moze se proizvoditi paraxajza u gajenme podrucjima pogodnim za fermentaciju mesa u komadima. Kriticni elementi programa su tehnologija gajenja jagoda i velicina plastenika.

Gajenje rotkvica u plasteniku. Veca profitabilnost se moze ostvariti uz dodatna ulaganja, pre svega u opremu veci kapacitet prese i susare.

EKONOMIČNOST PROIZVODNjE PARADAJZA NA OTVORENOM POLjU

Pri povecanju “legla” pwradajza se uveliko povecava. Prema potrebi, moguca je demontaza i prenosenje na drugu lokaciju. Liniju treba postaviti blizu energetskih prikljucaka.

Najkriticniji elementi programa su kvalitet, asortiman, cene proizvoda i usluga, izbor makrolokacije i mikrolokacije, kao i uspesnost “telefonskih poziva”. Osim toga, radi smanjenja ulaganja, polazimo od toga da liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator.

Gajenje kupina u plasteniku.

Optimalna tezina pri berbi je – g po glavici. Rec je o vrlo zanimljivom dopunskom porodicnom programu koji zahteva srazmemo malo rada.

Program je projektovan kao lokalna mini-przionica kvalitetnijih vrsta kafe, uzjjakovanje u raznim kombinacijama u ambalazu primerenu nacinu prodaje, kao i plasman u sopstvenoj prodavnici ili drukcije. Konzervisanje povrca i pecuraka Asortiman proizvoda je slican programu proizvodnje pasterizovanog povrca, od kojeg se razlikuje obimom odnosno kapacitetom proizvodnje, nizim stepenom mehanizacije pojedinih radnih operacija i time sto ukljucuje i konzervisanje gljiva.

  LIBROS DE PAUL ZANE PILZER EN ESPAOL PDF

Ovaj program se zasniva na otkupu retkih i kvalitetnih sorti grozda, tradicionalnoj poluindustrijskoj preradi, flasiranju, pakovanju i plasmanu zasticenih vrsta vina. Program je namenjen podrucjima specificnim za mogucnost gajenja povrca.

gajenje paradajza | RURAL PORTAL

Kriticni elementi programa su kvalitet, asortiman, cena proizvoda i izbor makrolokacije i mikrolokacije. Program predvida kompleksnu preradu lekovitog i aromaticnog bilja, kao i dobijanje sledecih proizvoda: Proizvodnja pasterizovane cvekle Liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator, a sve ostalo radi se rucno – pranje i secenje cvekle, zatvaranje tegli, obelezavanje i pakovanje.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora gajjenje vozilo za kosnica i 20 m2 zatvorenog, montaznogprostora Broj radnika pcelar-preduzetnik prosecno sata na dan i, povremeno, neki clanovi njegove porodice Ulaganje kapitala Kriticni elementi programa su izbor sorte rotkvice, proces gajenja i velicina plastenika.

Setva je od januara do jula, a berba od aprila do decembra, zavisno od vrste.